*RESURSE WEBmasteri* - un site cu ... resurse !

ANUL NOU PE BLOGUL TAU (iconuri,widgeturi,gadgeturi,imagini,foto,scripturi,wallpapersuri,fundaluri),

In primul rand vreau sa urez tuturor un...





si acest nou an sa ne aduca inapoi macar ce ne-au luat ultimii doi ani !


Cumpana anilor , un prilej de bucurie , dar si de retrospectie si totodata de introspectie .
Cum a trecut anul ! Si cum trec anii !
 Cate am realizat din ceea ce ne-am propus si cate ar mai fi de facut ?
Cat de mult ne schimba anii in bine sau nu ?
Sa facem bilantul si sa ne redefinim dorintele pentru viitorul apropiat , cel putin , si ,  cu speranta de mai bine , cu promisiunea facuta noua insine de a ne mobiliza in atingerea scopurilor propuse , sa pasim cu dreptul in noul an care bate la usa .


De cu seara au plecat uratorii pe la casele prietenilor si cunoscutilor cu plugusorul cel vestitor de an nou
cu semne bune de belsug si sanatate .
Se cuvine sa-i primim cu bucurie si sa le intoarcem urarile , sa-i omenim cu covrigi , cozonac ,  prajitura , mere , nuci ,  daca -s copii , si un pahar de vin ori tuica daca-s tineri , sa razbata mai usor prin frigul de afara .





TRADITII DE ANUL NOU








Apoi putetm continua atacul la masa intinsa cu bucate alese de sarbatoare , traditionale sau nu : antreuri de tot felul , ciorba de perisoare , acrita bine , care e buna spre dimineata , sa ne dreaga dupa mahmureala , friptura din orice in afara de pasare ,  daca suntem superstitiosi , garnituri asortate , salate minunate ,sucuri de tot felul ,  prajituri si torturi cu gramada , ca odata-i anul nou , si  cu sticlele  de bere , vin , tuica , vodca , lichior si sampania de la miezul noptii, care toate ajuta digestia , dar ne pot crea si probleme daca depasim masura ; intre felurile de mancare sarmalele traditionale nici ca pot sa lipseasca .

Acum , in prag de sarbatoare , sa ne distram  citind definitia data sarmalelor de gurmandul critic gastronom Pastorel Teodoreanu :

ODA SARMALEI

Cum s-ar defini sarmaua?
Vis inaripat al verzei ce-l avu cat a durat
somnul lung metamorfozic in butoiul de murat.
Potpuriu de porc si vaca, simfonia tocaturii,
imn de lauda mancarii inaltat in cerul gurii.
O cocheta care-si scalda trupu-n sos si in smantana
si se-nfasura in varza ca in valuri de cadana.
O abila diplomata ce-a-ncheiat o stransa liga
c-o bardaca de vin rosu si-un ceaun de mamaliga.
Oponenta din principiu si un strasnic adversar
pentru tot ce e dieta sau regim alimentar.
Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata
ce te-mbie cu mirosuri de slanina afumata.
Locatara principala tine-n spatiu tolerate
perle de piper picante, boabe de orez umflate.
O prozaica innascuta, cum s-o prinzi in prozodie
cand, de cand e lumea, porcul n-a citit o poezie.
Un aducator de sete, de bei vinul cu ocaua.
Iata-n cateva cuvinte cum s-ar defini sarmaua.



 Si acum sa ne bucuram de venirea noului an 201 ...

LA MULTI ANI !
Acum sa sarbatorim cu voiosie pana-n zori de ziua ca sa avem noroc tot anul !



Citeste si :

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Detect yahoo invisible