*RESURSE WEBmasteri* - un site cu ... resurse !

20120912

RESURSE PENTRU WEBMASTERI SI CALITATEA SPATIULUI WEB

                       
 HELLO , FRENDS !

Resursele folosite nu exprima neaparatunui produs .

Stim deja ca , in orice domeniu , sunt foarte importante resursele de care dispui , fie ca e vorba de resursele materiale , cum ar fi cele naturale (subterane sau de suprafata) cum sunt petrolul , gaze naturale , paduri , animale salbatice , teren arabil , ape , marea sau oceanul , etc. , mijloacele fixe (masini , utilaje , instalatii , echipamente , dotari IT ,mobilier , cladiri),  sau resursele stiintifice , cum sunt cele  tehnice si tehnologice (din care fac parte si resursele web) , ori resursele turistice (naturale sau nu) , ori resursele umane , esentiale , sau , bineinteles , resursele financiare , cu care , daca sunt suficiente , le poti avea pe toate celelalte la un loc .

Dar , resursele singure nu sunt suficiente  ,  in toate cazurile . In primul rand este necesara o dotare  tehnica avansata si tehnologii pe masura .Trebuie o munca sustinuta , deci resurse umane cat mai bine pregatite profesional si motivate salarial , implicit  un management  capabil de a alege o strategie de utilizare a resurselor in modul cel mai benefic si o dozare optima incat utilizarea acestora sa duca la rezultatul scontat , acestea derivand din prospectarea pietei pe segmentul respectiv din punct de vedere al cererii si ofertei . Si toate acestea sunt impinse inainte ca de un buldozer de o cercetare stiintifica serios finantata  , care este motorul progresului .

E clar ca , si in activitatea web sunt necesare resursele specifice , resurse pentru webmasteri ,  (iconuri , widgeturi , gadgeturi ,scripturi , tutoriale , playere , imagini , gliteer graphics , foto , wallpapersuri , fundaluri),pentru a obtine un produs web de calitate , fie ca e vorba de grafica , respectiv webdesign , dar si de utilitati oferite . In cazul nostru , numai cu resurse web si fara o calitate a articolelor publicate derivata din necesitatea , importanta sau originalitatea  acestora , nu se obtine mare lucru pe piata web . Aici intervine priceperea , inspiratia , imaginatia , originalitatea , respectiv ceea ce numim  creativitate , a fiecarui creator de produs web .

Sa ne dorim sa fim cat mai creativi in utilizarea resurselor pentru webmasteri si in conceperea unor articole incitante pentru a realiza un produs web de calitate , astfel incat sa fim multumiti , dar care trebuie sa satisfaca si gusturile si cerintele celor carora ne adresam . Caci degeaba ne place noua daca nu place si altora . De aceea trebuie sa ne alegem un grup tinta , caruia sa-i intuim asteptarile si sa incercam sa le satisfacem . Nu putem  fi pe placul tuturor , ca in viata , dar un grup mai restrans va fi mai usor de  multumit .

Si asta ne dorim . Succes in munca !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Detect yahoo invisible